Suomen pyöräkaupat

Polkupyörä on kasvattanut suosiotaan runsaasti viime vuosina niin kulkuvälineenä kuin urheiluharrastuksenkin muodossa. Vaikka kaupungeissa saakin napattua fillarin alle kaupunkipyörätelineestä, kun sille on tarve, päätyy moni kuitenkin hankkimaan oman polkupyörän alleen. Pyöräilyn suosion kasvaessa myös pyöräliikkeitä löytyy kaupunkikuvasta yhä enenevissä määrin. Ja mitä ei löydy kivijalkaliikkeistä, on viimeistään tilattavissa hyvin varustelluista verkkokaupoista. Useimmat liikkeet tarjoavatkin mahdollisuuden ostaa polkupyörät ja pyöräilytarvikkeet niin verkossa kuin itse myymälässäkin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon polkupyörämyymälää valitessa?

Kaikki polkupyöriä myyvät liikkeet eivät automaattisesti ole parhaita liikkeitä joka ikisen pyörätyypin ja pyöräilylajin hankintaan. Perus polkupyörän vaikka esimerkiksi työmatkapyöräilyyn saattaa saada parhaaseen hintalaatusuhteeseen suurista pyöräilyyn erikoistuneista liikkeistä tai jopa lähimmästä Prismasta. Mitä vaativampaan käyttöön polkupyörä tulee sitä suuremmalla syyllä kannattaa suunnata kohti pyöräilyn erikoisliikettä. Harva haluaa lähteä vauhdikkaaseen alamäkiajoon halvalla kaupunkifillarilla, mutta se ajaa kuitenkin asiansa kauppareissulla tai työmatkalla. Mitä vaativampi siis käyttötarkoituksesi, sitä tiukemmin erikoistunut liike kannattaa valita.

Suomen parhaat pyöräliikkeet

Tampereella ja Nokialla kivijalkaliikkeitään pyörittävä Suomen Urheilupyörä on yksi suomen suurimmista sekä pitkäikäisimmistä pyöräliikkeistä. Valtava valikoima erilaisia pyöriä triathlon pyöristä fat bikeihin ja sähköpyöriin löytyy myymälöiden lisäksi myös verkosta. Kuten suurimmasta osasta hyviä pyöräliikkeitä saman katon alta löytyy myös polkupyörähuolto. Suomen suurimman pyöräliikkeen titteliä pitää hallussaan Baiks, joka aiemmin tunnettiin myös nimellä Suomen polkupyörätukku. Baiksilla on yhteenstä 15 myymälää ympäri maata, joista kaikista löydät myös huoltopalvelut. Lisäksi verkkokaupasta voit tilata pyörän kotiovelle.

Pyöräjättien seassa vahvasti jalansijaa pitää myös Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Larun Pyörä. Yli 40-vuotta toiminut perheyritys myy huippumerkkejä kuten Santa Cruz sekä huoltaa kulkupelisi kokemuksen tuomalla varmuudella. Oulun seudulla usein parhaaksi kehuttu Special Bikes on erikoistunut erityisesti erikoispyöriin. Se tarjoaa asiakkaalla räätälöityjä ratkaisuja, jolla varmistat että fillarisi on ainutlaatuinen. Myös huollot sekä erikoistarvikkeet kuuluvat Special Bikesin valikoimaan. Niin Larun Pyörällä kuin Special Bikesillä on myös verkkokauppa, josta kauempanakin asuva voi tilata heidän tuotteitaan